Sök
GetRefilled

Meny

KÖPVILLKOR


PRIS

Samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar 25 % moms.


KÖP

När du handlar väljer du betalsätt direkt i kassan och en bekräftelse på ditt köp skickas via mail.


LEVERANSER OCH FRAKTKOSTNAD

Fraktkostnad för leverans är 49 kr och vid köp över 2000 kronor blir din order automatiskt fraktfri.. Dina varor levereras av Postnord och från det att du har lagt din beställning levereras normalt sett din order inom 3-5 dagar.

Att returnera ett paket till oss kostar 59 kr, oavsett volym och vikt. Detta kommer att justeras vid hantering av din retur.

Kontakta oss eller lär mer HÄR om du har några frågor.


För beställningar som ej löses ut hos postombud debiteras kunden 59 kr.


OBS! Under reaperioder har vi svårt att slå ihop ordrar och möjliggöra samfrakt. Detta innebär att en order är en fraktkostnad för kund.


BETALSÄTT

Du kan välja att betala via faktura, kort, bank, konto eller delbetalning.

Om du väljer att betala med faktura kommer du att få en faktura via e-post från Svea dagen efter ordern skickas från oss. Just nu tillkommer ingen fakturaavgift. Betalningsvillkor är 30 dagar.

För mer information om SVEA kontakta kundtjanst.sveawebpay@sveaekonomi.se eller ring 08 51493113.


ÅNGERRÄTT

Som kund har du, enligt Distans- och hemförsäljningslagen, 14 dagar på dig att ångra ditt köp. Ångerrätten gäller från det att du tagit emot ditt paket fram till dess att du skapat ett returärende på vår hemsida. Varan ska vara oanvänd och i väsentligt oförändrat skick och helst nerpackad i originalförpackning. Vi kontrollerar alla returer vi tar emot. Konsumenten ansvarar för eventuell värdeminskning av varorna om dessa har hanterats på annat sätt än vad som är nödvändigt för att fastställa varans natur eller funktion.


På reavaror gäller ångerrätt, som vanligt, i 14 dagar.


RETUR OCH BYTE

Om du som kund vill byta eller returnera en vara ska du skapa ett returärende inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket. Längst ner i högra hörnet på vår hemsida hittar du vår kundservice. Klicka på fliken Retur och fyll i fälten. Packa sedan din/dina varor i den återförslutningsbara påse du fick dina varor och använd den medföljande retursedel och skicka in ditt paket till oss. Du behöver inte stoppa ner någon information i ditt paket.

Om du returnerar och har betalat med kort eller bank kommer pengarna för din retur att återbetalas till det kort eller konto som du betalade din order med. Har du valt faktura som betalsätt kommer fakturan att justeras i samband med din retur. Återbetalningen av en fullbetald faktura sköts av Svea. Om du valt konto eller delbetalning justeras din betalning av Svea.

Om du vill byta en vara skickar du in din retur enligt ovan och lägger en ny order i webshopen på önskat plagg. Kontakta sedan vår kundtjänst för att få fri frakt på den nya ordern.


REKLAMATION ELLER FELEXPEDIERAD VARA

Om en vara är felaktig och felet är av sådan karaktär att det kan åtgärdas, är det vår första åtgärd. Om felet inte kan åtgärdas får du, där det är möjligt, en ny vara eller pengarna tillbaka. Om du fått en felexpedierad vara, kontakta oss senast 14 dagar efter leverans. Läs mer och kontakta oss HÄR.


PERSONUPPGIFTER

Vid ett köp hos oss registreras dina personuppgifter för att vi ska kunna hantera ordern. Dina personuppgifter lämnas inte vidare till tredje part. I samband med din order registreras du som kund hos oss och du kommer att få nyhetsutskick via mail. Önskar du inte dessa kan du enkelt avregistrera dig för nyhetsutskick direkt via mailet.


KREDITUPPLYSNING

Sverige fick en ny kreditupplysningslag 1 januari 2011 som Svea och våra, av datainspektionen, godkända kreditupplysningsleverantörer måste följa.

Om du som kund väljer att betala med faktura med Svea görs en kreditupplysning. Har det gått över 30 dagar görs en ny.

Du behöver inte vara orolig, vår samarbetspartner för kreditupplysningar informerar inte banker eller andra parter om att en kreditupplysning gjorts.


INTEGRITETSPOLICY

Läs vår integritetspolicy <a href="/pub_docs/files/Startss18/integritetspolicyholsve.pdf" target="_blank"><span class="blue">här.</span class="blue"></a><br><br>


Adress:
Happydress AB
Box 155
745 23 ENKÖPING


Organisationsnummer:
556752-4300


#getrefilled

Hashtagga dina bilder med #getrefilled

We care

Manufactured in Europe
Design by women for women
Personal customerservice
Highquality fabrics

Om oss

Femton år i modebranschen och en pandemi som påverkat vår vardag och livsstil. Det tillsammans med en enorm längtan efter ett par riktigt bra träningsshorts blev startskottet för get.refilled. Att hitta balans mellan vardag och fritid, balans mellan massor-att-göra och lugn, balans mellan socialt liv och egentid är något vi prioriterar högt. En viktig nyckel till balans för oss är aktivitet och träning, gärna tillsammans med människor vi tycker om. Mitt i vår strävan efter balans märkte vi att vi saknade träningskläder vi känner igen oss i. Som passar oss, våra kroppar, vår stil och vår önskan om ett hållbart liv. Plagg som vi hoppar i på morgonen för att påminna oss om den aktivitet som behöver bli gjord under dagen. Träningskläder där funktion möter fashion oavsett vilken sport vi utövar. Det är get.refilled.

OM OSS

KONTAKTA OSS

Vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Läs mer om vår cookie-policy.